Метеори-1,600.00 денари

13.10.2018 – Поаѓање  на групата во вечерни часови пред агенција Јоцо Турс. Се патува преку  граничен премин Богородица.

14.10.2018 – Пристигнување во утрински часови на Метеори и слободно време за разгледување на импресивната природа и манастирите , коишто се изградени на карпите наречени Метеори  кои настанале пред околу 60 милиони години.

По разглед на Метеори се оди во посета  на фабрика за злато и икони во село Каламбака и посета на црква Св.Петка Римјанка. Во попладневни часови се упатуваме кон Паралија и слободно време за прошетка. Поаѓање за Куманово во 18:00 часот.

veligden-meteori

Во цената на аражманот е вклучено:

  • Превоз со високо туристички автобуси на наведената релација
  • Придружник за време на патување
  • Организација на патување
  • Патничко осигурување
За реализација на патувањето потребни се 40 патници
Share This