ЕДНОДНЕВНА ПРОШЕТКА: КРУШЕВО

ЕДНОДНЕВНА ПРОШЕТКА: КРУШЕВО

Тргнување за  Крушево НА 14.04.2018 во утринските часови пред Т.А.Јоцо Турс. Пристигнување во Крушево и планирана посета на куќата на Тоше Проески, гробот на Тоше Проески и споменик Македониум. Слободно време за прошетка низ градот на Крушевската Република, град кој...
ЕДНОДНЕВНА ПРОШЕТКА: СТРУМИЦА

ЕДНОДНЕВНА ПРОШЕТКА: СТРУМИЦА

Состанок на група пред Т.А Јоцо Турс во утрински часови на 14.04.2018. Пристигнување во претпладневни часови и се продолжува   во посета на манастирот Водоча, македонски  православен христијански средновековен манастир и археолошко наоѓалиште во село Водоча близу до...