ВЛАСИНСКО ЕЗЕРО

Поаѓање  во 07:00 часот  пред агенција Јоцо Турс . Патувањето  е преку граничен премин Табановце со попатна пауза и царински формалности.

Пристигнување предпладне и разглед  на Власинско Езеро околу три часа.  Власинско Езеро е акумулационо езеро на југоисток на Србија со површина од 15м – и длабочина  до 35 -м . Езеро се наоѓа на 1.204 м- надморска височина.

Власинско езеро е оформено во период помеѓу 1949-1954  година. Езерото  е опколено со планини Плана, Грамада, Варденик и Чемерник. Поаѓање за Куманово во попладневни часови со  пауза во Врање . Пристигнување во Куманово во вечерни часови .

ЦЕНА-600 денари

Во цената е вклучено :

  • Превоз со високо туристички автобуси
  • Лиценциран пратител на група
  • Организација и водство
Share This