ПОНУДИ 8МИ ДЕКЕМВРИ ВО РИЛСКИОТ МАНАСТИР ЗА САМО 1,000 денари

Понуди 8ми декември во Рилскиот Манастир. Состанок со групата во раните утрински часови пред T.A  Јоцо Турс и тргнување за Бугарија. Рилскиот манастир се наоѓа во југозападниот дел на Република Бугарија во планината Рила.

Бил основан во текот на 10 век од страна на Св. Јован Рилски. Уништен од пожар во почетокот на 19 век, комплексот бил повторно изграден помеѓу 1834 и 1862 година. Манастирот е прикажан на бугарската банкнота од 1 лев. Пристигнување и слободно време за разглед на манастирот. Во договореното време заминување за Благоевград. Благоевград  го носи името Горна Џумаја, а името Благоевград го добива по бугарскиот социјалист Димитар Благоев – Дедото, кој е еден од основачите на социјалистичкото движење и партија во Бугарија. Слободно време за посета на шопинг центар и прошетка низ градот.

Пристигнувањето во Куманово во доцни вечерните часови.

Во цената е вклучено патничко осигурување .
За реализација на патувањето потребни се 40 патници.
Share This