13.01.2020

Поаѓање во утрински часови пред Т.А Јоцо Турс. По пристигнување се  посетува Вевчани и вевчански извори. Изворите се лоцирани на источните падини на планината Јабланица, кај селото Вевчани, на надморска височина од 900 метри.

Главниот извор е сместен во отворот на пештера. На десетина метри подолу, се наоѓаат неколку постојани извори кои подземно комуницираат со главниот извор. Капацитетот на Вевчанските Извори во влажниот период од годината изнесува околу 1500 литри во секунда, и посета на Вевчански Карневал. Во 17  часот попаѓање за Куманово. Пристигнување во вечерни часови.

ЦЕНА-750 денари

Во цената е вклучено:

  • Превоз со високо туристички  автобус
  • Организација и водство
  • Пратител на група

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Ве молам внесете го Вашиот коментар!
Ве молиме внесете го Вашето име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.